Заразените с коронавирус в България вече са 264, болни има в Хасково и Кърджали

Заразените с коронавирус в страната вече са с 21 повече днес и общия им брой от началото на епидемията става 264. Осмина вече са излекувалите се. Към картата на заразата се добавят два нови града – Кърджали и Хасково, с по един заразен, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.Венцислав Мутафчийски. 14 от случаите са в София, в Смолян двама, Варна един, в Плевен – 1, Велико Търново – 1.

Двама военнослужещи са с положителна проба. Единият днес беше евакуиран от Косово. Той е старши лейтенант, с него има и офицер, двамата са близко контактни. Ще бъдат настанени във ВМА“, потвърди Мутафчийски. Има и един военнослужещ на мисия в Румъния. Той е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

В София в Пета градска болница има пет случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент, в „Света Анна“ има два случая – на жена и мъж на 75 и 54 години, от които мъжът е интубиран. В Инфекциозна болница също има пациент с коронавирус – той е на 33 години.

В столичната Специализирана болница за лечение на белодробни болести няма данни за медици с положителни проби, но има настанен пациент, който е лекар. В Пета градска болница има заболели от персонала, под карантина са четири отделения, което практически прекрати работата на болницата до излизане на отрицателните проби.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn