Зареждащ концерт с кауза и хубава българска музика, макар и пред малко публика в Панагюрище

В Деня на народните будители Панагюрище бе домакин на концерт на група „Хоризонт“ под мотото „ИЗПЕЙ „ОБИЧАМ ТЕ” НА БЪЛГАРСКИ”, част от националното им турне, стартирало през септември тази година. С подкрепата на Община Панагюрище и вход свободен музикантите бяха посрещнати от обидно малко публика в Театър Дом-паметника в днешния празничен ден. Това обаче не се отрази на емоцията и посланията, които предадоха с музика рокаджиите от група „Хоризонт“. Те изпълниха златни и обичани български песни, кавъри и техни авторски парчета. Групата е в състав Валери Славчев – бас, вокал, Валери Иванов – бас китар, вокал, Димитър Бенков – клавиши, вокал, Михаил Желев – барабани.

emo

Фронтменът на група „Хоризонт“ Валери Славчев сподели, че турнето им е  в подкрепа на българския език в родната музиката и носи призив за повече родна поп и рок музика по радиа и телевизии. Идеята им възниква на фона на изключително малко звучащата БГ музика в българския ефир. В каузата си те подкрепят и традицията за качествени текстове с естетика, която възпитава стойности в подрастващите.

6Във всеки град към каузата на „Хоризонт“ се присъединяват и местни изпълнители и групи, в Панагюрище това бяха младите изпълнители от група „Nightmare”.nightmer Подкрепа „Хоризонт“ получава и от редица известни български групи и изпълнители, сред които „Атлас“, „Спринт“, „Фанданго“, Жоро Янакиев от „Сигнал“, „Ренегат“ и много други.

obich

988img_0302Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn