Засилени проверки във връзка с празниците Гергьовден и Великден извършва ОДБХ–Пазарджик

Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ – Пазарджик извършва засилени проверки във връзка с празниците Гергьовден и Великден, съобщи инж. Антоанета Копривщенова, експерт в дирекцията. Тя уточни, че със специална заповед е разпоредено извършването на засилени проверки в периода 5 април – 8 май в обекти за производство на храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене, търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и тържища на територията на област Пазарджик. „При проверката трябва да се обърне внимание на производство и търговия на традиционно предлагани по тези празници храни – агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани, пресни зеленчуци, както и на боя за яйца. В производствените обекти ще се следи за произход, срокове на годност и условия на съхранение на използваните суровини и храни, наличие на технологична документация за произход на произвежданите храни, правилно етикетиране, придружаващи документи и наличие на необходима информация. В търговската мрежа и заведенията за обществено хранене инспекторите ще контролират правилното съхранение на храните, спазване сроковете на съхранение, наличие на здравна маркировка на трупно месо, правилно етикетиране на храните и маркиране на яйцата, наличие на документи за произход и безопасност на храните, придружаващи документи и други”, допълни експертът.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn