Засилени проверки на ОДБХ преди празниците

Във връзка с наближаващите религиозни празници Великден и Гергьовден започна извършването на засилени проверки в обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти на дребно с храни, пазари и тържища в област Пазарджик, това съобщи инж. Антоанета Копривщенова, експерт в ОДБХ – Пазарджик. „Проверките ще продължат до 8 май 2016 година. Внимание ще се обръща на производството и търговията на храни, които традиционно се предлагат на тези празници – козунаци, агнешко месо, яйца, включително и боядисани, бои за яйца. Ще се проверяват и пресни плодове и зеленчуци, като ще се обърне особено внимание на зелените салати”, допълни експертът. „В производствените обекти инспекторите ще проверяват произхода, сроковете и условията на съхранение на използваните суровини и храни, наличие на технологична документация в съответствие с нормативните изисквания, правилното етикетиране на храните и придружаващите документи. В търговската мрежа и заведенията за обществено хранене ще се проверяват правилното съхранение на храните, спазването на сроковете, етикетиране, наличие на документи за произход, спазване на системата за управление безопасността на храните. При установяване на нередности гражданите могат да подават сигнали на горещия ни телефон, на сайта на Българската агенция по безопасност на храните, както и писмен вид в дирекцията в Пазарджик”, уточни инж. Копривщенова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn