Засилено полицейско присъствие по време на празниците

В Областна дирекция на МВР-Пазарджик и РД „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик е създадена необходимата организация за недопускане на инциденти, престъпления и нарушаване на обществения ред по време на Великденските празници, съобщават от пресцентъра на дирекцията. Основните аспекти на предвидените мерки са в три направления: пожарна безопасност, пътна безопасност и нормално движение по пътищата в региона, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства.

Инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки на 76 църкви и манастири, както и на 8 хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците. При проверките са съставени и връчени 17 разпореждания за отстраняване на пропуски в следните направления: наличните средства за пожарогасене не са проверени за техническа изправност и предприемане на допълнителни мерки за   подобряване на организацията по пожарната безопасност.

За осигуряване на безопасността на движението ще бъдат извадени допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. Създадена е организация за изпълнение на разпоредбите на Агенция  „Пътна инфраструктура“ за въвеждане на временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на МПС над 12 тона, включително и състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове по време на Великденското богослужение, като общо в охраната на празничната вечер са ангажирани около 250 служители. Особено внимание ще бъде отделено върху местата с висока концентрация на граждани: пешеходни зони, пазари, гари и автогари.На тези места ще има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на посегателства върху собствеността на гражданите.

Ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време, не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета, съветват от полицията. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си за това, за да са бдителни, ако чуят съмнителен шум от апартамента ви, препоръчват още органите на реда.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn