Засилен интерес при пробното машинно гласуване в Панагюрище. Демонстрация за работа с машина за гласуване на 9 юли ще има в селата Бъта, Баня, Поибрене и Оборище

При засилен интерес и без особени затруднения премина обявеното в Панагюрище демонстрационно пробно машинно гласуване на 8-ми юли, във фоайето на Театър Дом-паметник. Демонстрацията беше проведена от представители на РИК- Пазарджик. Много хора изявиха желание да се запознаят отблизо с възможността за машинен вот дни преди изборите за народни представители.

Припомняме, че технически проблем в обучителното устройство за машинно гласуване наложи промяна в графика за демонстрационно пробно гласуване в община Панагюрище. За създалата се ситуация РИК-Пазарджик бе информирала членовете на ЦИК.

Демонстрационно пробно машинно гласуване в четвъртък  се проведе в селата Елшица, Попинци и град Панагюрище.

На 9-ти юли /петък/ демонстрационното пробно гласуване ще продължи в останалите населени места в община Панагюрище при следния график:

от 08:30 до 09:30 – с. Бъта

от 09:40 до 10:40 – с. Баня

от 11:15 до 12:15 – с. Поибрене

от 12:30 до 13:30 – с. Оборище

Всеки може да се запознае с кратък видео материал относно машинното гласуване на уеб сайта на ЦИК. Видеото е достъпно чрез следния линк: https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign/machine-voting.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn