За втора година таекуондистът Илчо Машев от СК “Один” стана носител на наградата “Дух и сила”

На 24-ти октомври, в зала “Арена Асарел”, беше връчена за втора година наградата “Дух и сила”, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище. Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги  за развитието на спорта в града.

На церемонията присъстваха семейството и приятелите на Кръстьо, както и много спортисти.

В началото на събитието водещата Ваня Костадинова  припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев –младши, като подчерта: „Страстта към спорта в семейство Тютюнджиеви е наследствена и заслужава да бъде предавана на всички млади спортисти”.

В определения срок бяха подадени четири комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище:

Даниел Николаев Немски – лека атлетика КЛА”Оборище” Панагюрище; Иван Минков Иванов – лака атлетика КЛА”Оборище” Панагюрище; Ивон Димитрова Гърбешкова– лека атлетика КЛА”Оборище” Панагюрище и  Илчо Божидаров Машев – таекуон-до ITF, клуб „Один”.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2017 година.  За втора година призът получи е таекуондистът Илчо Машев.

Наградата беше връчена от Борислава Тютюнджиева, дългогодишен учител по физическо възпитание и треньор по спортна гимнастика. „За мен е голяма гордост и чест да връча тази награда на вас. Добрият спортист трябва винаги да се стреми, колкото се може повече да постига хубави спортни резултати. Така и моят внук приживе се стремеше да има високи резултати. Пожелавам ви добър успех и много здраве!“, каза Тютюнджиева.

Наградата включва грамота и парична сума в размер на 300 лева.

Поощрителна награда за растеж в спортните постижения през изминалата година в размер на 100 лева връчи Кръстьо Тютюнджиев – старши на на Даниел Немски.

Богат е този, който има крепко здраве, красиви спомени и много приятели. Приятели Кръстьо Тютюнджиев- младши имаше много и се гордееше с тях. И тази година извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със своя поощрителна награда.

От името на приятелите Панталей Проданов връчи наградите на четиримата млади спортисти, по 100 лева във вид на ваучери за спортни стоки, книга и тениска с логото на наградата „Дух и сила”. „Вярваме, че човек, който се раздава, трябва да бъде поощряван да продължава”, каза Проданов.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти – сем. Валерия и Елена Петкови, Катя Янакиева, Събина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов, Кристина Димитрова, Радослав Рангелов, Инес Сопашка, Емануил Раленеков, Цвети Петрова, Иван Иванчев и Лука Галчев, на рекламна агенция „Раум” и на Иван Нетов, управител на „Арена Асарел” за предоставената възможност, наградата да бъде връчена в тази обстановка, заредена със силата и духа на спорта в Панагюрище.

„Млади момчета и момичета, вярвайте в силите си и се уповавайте на духа ви – те няма да ви подведат. Помнете, че духът в спорта се гради от треньора, а силата от вас. И нека това, което ни остави Кръстьо да ви вдъхне сили и увереност за нови победи“, каза още Ваня Костадинова, като завърши с думите на Кръстьо:

„Събуди се и бъди своята най-добра версия!“

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn