За затруднено преминаване на пешеходци и пътни превозни средства в близост до СУ”Нешо Бончев”, алармира общинският съветник Пламен Търкаланов

За затруднено преминаване на пешеходци и пътни превозни средства в близост до СУ „Нешо Бончев“, алармира в писмо до кмета на община Панагюрище, председателя на Общински съвет и местните парламентаристи общинският съветник от групата на Реформаторски блок Пламен Търкаланов.

„На ул. „Цар Освободител“, в участъка от 50 метра пред централния вход на СУ „Нешо Бончев“, в делничните дни, във времето между 07:40 и 08:00ч., е силно затруднено движението на моторни превозни средства, поради спирането за престой на МПС за слизане на пътници /предимно деца/ и отиването им в училище”, пише Търкаланов и пояснява: „Този участък от пътя е тесен и не позволява разминаването на две моторни превозни средства при спряло друго МПС. Това от своя страна води до задръстване на платното за движение, от там до изнервени водачи, в крайна сметка резултатът е възникване на сериозни предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Автомобили често се качват на прилежащия тротоар, за да преминат, понеже няма друг вариант за справяне със ситуацията. От друга страна, пешеходците, преминаващи през намиращата се в непосредствена близост пешеходна пътека, също се оказват в сериозен риск за здравето и живота си. В този времеви период движението в участъка е изключително натоварено, поради това, че хората се придвижват за работа и училище. Има поставен знак, забраняващ паркирането, но не и престоя”.

Съобразно посочената в текста на писмото обстановка, общинският съветник Търкаланов отправя молба да бъдат предприети мерки за намаляване на трафика и риска от пътнотранспортни произшествия за участниците в движението във въпросния участък от пътя.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn