„За мен модата е стил. Пълна свобода!“, казва коафьорката Мария Парпулова

С помощта на опитен фризьор можете да си изберете прическа, която да придава характер на лицето ви и да подмладява силуета ви, категорична е коафьорката Мария Парпулова, собственик на фризьорски салон „Естетика и стил“. „Днес фризьорите могат всичко – да ви превърнат от много тъмна брюнетка в платинена блондинка. Дали обаче новият нюанс ще ви отива – ето въпросът, на който трябва да си отговорите. Цветът на косата е точен само когато е съобразен с вашата индивидуалност, тен, ириси и излъчване“, допълва Парпулова.

mariq frizmariq friz1
„Както предпазваме кожата си от слънцето, така трябва да пазим и косата си“, казва фризьорката с дългогодишен опит и съветва да измиваме косата от хлора в басейните и морската вода.
С мокра коса, сякаш на излизане от басейна, вече може да се ходи в офиса, на коктейл и на официална вечеря. Влажната коса се асоциира със спорта, но не и през летния сезон. „Препоръчвам на клиентките си, които искат да запазят мокрия ефект през целия ден  да носят със себе си масло в миниатюрен флакон или вакса. Разтрива се между пръстите и се прокарва върху главата. За мен модата е стил. Пълна свобода! Стайлингът е не по-малко важен от подстригването и прическата“, казва коафьорката.

mariq friz10mariq friz7

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn