За пета поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“ АД

За пета поредна година в „Асарел-Медет“АД се проведе инициативата „Гордея се с труда на моите родители“.Това е национален партньорски проект на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН,  в който участват фирми и организации от цялата страна, а панагюрската минна компания  бе една от първите, които се присъедини още през 2013 г.

as2

Тази година 32 деца на работещи в „Асарел-Медет“АД имаха възможност да посетят работните места на своите родители, а навсякъде, откъдето преминаваха, звучеше веселата им глъчка.

Момичетата и момчетата бяха посрещнати от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова. „Днес това ще бъде един прекрасен ден за Вас, защото ще видите къде се трудят вашите майки и бащи. Сигурна съм, че след това посещение ще се гордеете още повече с тях, ще продължите да ги уважавате и обичате все така силно, защото ще  разберете, че тяхната работа е част от грижата им за Вас, за вашето спокойно и щастливо детство, за Вашето бъдеще.“ – бе посланието на мениджъра към малчуганите.

as1 as3

Малките гости видяха внушителната експозиция на вече изведените от производството руднични машини, след което се запознаха и със супермодерната диспечерска система  за автоматизирано управление на технологичните процеси в рудника.  Любопитството им бе приковано от това, че в шофьорските кабини на багерите и  автосамосвалите има компютърни станции. Децата засипаха с въпроси диспечера на рудника. „Колко е дълбок рудника?“, „Колко човека работят там?“ –  бяха сред най-често задаваните въпроси. Две от децата поздравиха бащите си, които бяха на работа, на фирмените радиочестоти. Други пък споделиха възхищението си от големите багери и „Белаз”-и. Децата посетиха още модерната Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, както и закритата фирмена експозиция, където се запознаха с историята и развитието на дружеството. Те запечатаха в много снимки и селфита вълнуващите моменти от своето посещение, като си тръгнаха доволни и щастливи от „Асарел-Медет“ АД.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn