За първи път видеоконферентна връзка на живо с Международната космическа станция. Ученици от Панагюрище също ще разговарят с астронавтите

Днес, 26-ти юли, България за първи път ще осъществи видеоконферентна връзка на живо с Международната космическа станция, съобщиха от Института по астрономия към БАН. „Ученици от страната и Европа ще зададат своите въпроси директно към астронавти от НАСА и ЕКА, които ще отговорят на тях в реално време от космоса. Историческото включване е кулминацията на еднодневното събитие на науката. Неговата програма ще включва работилници за деца, Space Talks – презентации на тема STEM&SPACE, разговор с астронавтите.

Ученици от цяла България, сред които и 15 деца от СУ „Нешо Бончев“ в Панагюрище, ще разговарят с астронавтите от Международната космическа станция.  Събитието Hello Space/Bulgaria calling се организира от Атлантическия клуб в България, с финансовата подкрепа на фондация „Лъчезар Цоцорков“.

 

Деца от Сливен бяха сред първите гости на щанда на „Асарел -Медет“. Децата са показали завидни познания за света на минералите и са имали възможност да ги разгледат отблизо през микроскопа на минералога на дружеството Венцислав Стоилов. Домакин на Hello Space е София Тех Парк.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn