За първи път дете от България получава официална покана за проби от AC Milan

Дете, участник в две издания на Milan Academy Junior Camp Bulgaria, е поканено на проби в Milan. Страхотната новина сподели Ивайло Рачев, който създава проекта Milan Academy Junior Camp в България и работи за неговото развитие и популяризиране от 2011 година.

Мерт Дурмуш е името на 14 – годишния талант от град Ловеч, който е забелязан от г-н Рачев и италианските треньори още по време на участието му на лагера в Дряново през 2017 година. Миналото лято, по време на кампа в Несебър и най-вече в началото на тази година, когато участва в едноседмична Experience програма в Милано, Мерт отново демонстрира своите безспорни качества и резултатът не закъснява.

В края на месец май, Мерт и неговите родители ще заминат за една седмица в Милано, където детето ще бъде на проби, след като премине медицински тестове.

На базата Висмара – домът на детско-юношеските гарнитури на росонерите, Мерт ще тренира наравно със своите връстници от гранда AC Milan. Това няма да е първото посещение на Мерт във Футболният център на ДЮШ на ACMilan -Висмара. След лагера в Дряново, той бе сред избраните да участват на Milan Academy JuniorCamp Day, който традиционно се провежда на Висмара и на който са събрани най-добрите деца, участвали в Milan Academy JuniorCamp от цял свят.

Пожелаваме успех на Мерт и ще очакваме добри новини от Милано, а проектът Milan Academy Junior Camp Bulgaria продължава да се развива, да открива и да помага на талантливи деца.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn