За седма поредна година Иван Хърков стана шампион на България по самбо за мъже. Той бе определен за най-добър състезател на първенството, провело се в Панагюрище

На 24 и 25 февруари 2024г., в зала „Арена Асарел“ Панагюрище се проведе Държавният личен отборен шампионат по самбо за мъже и жени и бойно самбо с участието на над 30 клуба от цялата страна.

За седма поредна година световният шампион Иван Хърков показа класата си, завоювайки шампионската титла след пет безапелационни победи. Той бе награден за най-добър състезател на състезанието.

Йоана Червенкова завоюва вицешамионската титла за втора поредна година, отстъпвайки на медалистката от световни и европейски първенства Ива Иванова.

В категория до 71кг Спартак Кеков завоюва бронзов медал, който е първият му при мъжете.

В категория до 54кг Милена Хъркова завоюва бронзов медал, Алкивиадис Ставридис също се окичи с бронза в категория до 88кг на бойното самбо.

На пето място се класираха Недка Каекова и Стилиян Куруджиев. Седми места заеха Стайко Танковски и Симеон Петков.

СК“Бойни спортове“ изказва искрената си благодарност за финансовата подкрепа на „Асарел Медет“ АД и „Оптикоелетрон Груп“ АД, която получи за подготовката на световния шампион Иван Хърков за Европейското първенство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn