Дриновци търсят „Благородно сърце“

За трета поредна година по повод Световния ден на добротата-13 ноември и Международния ден на толерантността 16 ноември ръководството на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и Ученическият парламент обявиха конкурс „Благородно сърце“. Призът се връчва на ученик, отличил се с достойна и хуманна постъпка, добро дело или пример за подражание. Всеки може да номинира ученик, като посочи име, клас и постъпката, която заслужава награда. Номинациите се правят до 1 май 2016 година в кутия за предложения поставена в учитеския блок, в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Наградите ще бъдат връчени на 24 май 2016 година.

Инициативата стартира през учебната 2013-2014 година по идея на Ученическия парламент и с подкрепата на училищното ръководство. За първи път приза за доблестна постъпка получиха Тоника Церовска и Стоянка Варадинова – за намерени2013-2014 и върнати пари. Момичетата получиха грамоти и сребърни сърчица. За системно проявяване на милосърдие, човечност и доброта бяха отличени и децата от ПИГ 2 клас с възпитател Нели Длъгнекова. Групата получи предметни награди и грамота, а всяко дете бе 2014-2015окичено със сърце.

През учебната 2014-2015 година за проявено милосърдие, човечност и доброта носители на приз „Благородно сърце“ са Божидар Васев, Дейвид Андонов, Патрисия Рупова, Петя Бистрекова, Стоян Грънчаров, Кръстина Иванова и Велко Велков.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn