Звезден актьорски състав гостува в Панагюрище с постановката „Отблизо“

Театрална версия на филма „Отблизо“ на британския драматург и носител на награда „Тони“ Патрик Марбър ще бъде представена на сцената на Театър Дом-Паметник в Панагюрище на 30 май от 19.00 часа.

В главните роли се превъплъщават актьорите Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева. Режисьор на спектакъла е Антон Угринов.

Марбър е британски комик, драматург, театрален и кино режисьор, актьор и сценарист от еврейски произход.

„Отблизо“ е комедия за любов, самоанализ, нечестност и предателство. Тя е представена за първи път в Кралския национален театър през 1997 г. под негова режисура. Сюжетът среща с двама мъже и две жени, чиито пътища се пресичат съдбовно след случаен пътен инцидент, който преобразява живота им. Пиесата печели петте най-престижни награди за нова драматургия в Англия и САЩ.

Заглавието е познато на българските фенове от филма „Отблизо“, отличен с две награди „Златен глобус“, с участието на Джулия Робъртс, Джуд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен. Режисьор е Майк Никълс, а световната му премиера е през 2004 г. Действието във филма се развива в съвременен Лондон.

Критиката определя „Отблизо“ като дисекция на любовта, гарнирана с лъжи, изневери, ревност, страст, сълзи и много смях. Съществува ли любовен четириъгълник? Има ли безрезервна любов, мъжка солидарност? Ние ли избираме да се влюбим или любовта избира нас? Това са част от въпросите, които пиесата поставя.

Билетите са с цени 20 и 25 лева и се продават в Театър Дом-Паметник.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn