Звезден миг за 256 даровити деца от община Панагюрище

Тази вечер в Панагюрище  се проведе официална церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас`2018”. Отличия получиха 256 деца и младежи, постигнали отличия в областите наука, изкуство, танци и спорт през изминалата година.

Събитието започна с химна на Република България.

Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора. Амбицията на Ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения. Панагюрище има вече своя звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс”АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.

Официални гости на церемонията бяха председателят  на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова, общински съветници, Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД, инж. Иван Гарчев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД, Даниел Даскалов, директор Дирекция „Ресурсно осигуряване на „Оптикс“ АД, директори и представители на предприятия, фирми, детски градини, училища, културни и социални институции и НПО. Поздравителен адрес беше получен от началника на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова.

С презентации бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2018 година.

Отличените  във всяка област имаха  своите кръстници, от които получиха своите медали, купи и сърдечни пожелания.  На сцената на панагюрския театър редом до децата бяха и техните преподаватели и треньори, които също получиха признание.

В областта на науката наградите връчи кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Благодаря на всички родители, учители, треньори и най-вече на децата на Панагюрище, затова, че те ни даряват с тези звездни мигове, в които се гордеем с постигнатото от тях. Специална благодарност към г-жа Матанова, която е организатор на тази церемония, човек, който вдъхновява хората около нея, за да могат нещата да се случват по най-добрия начин, за може нашите деца да имат самочувствието, увереността, че могат, знаят и го постигат. Това, което се случва през последните седем години в общината в областта на образованието и науката, един от основните приоритети в града, показва вече своите видими резултати”, каза градоначалникът Белишки и подчерта , че продължава инвестирането в образователната инфраструктура, дворните пространства на училищата и детските градини, нови технически средства за интерактивно обучение на първокласниците. На децата кметът Белишки пожела да повярват в себе си, да следват мечтите си, защото”Без наука, няма сполука!”.

 

Към  призьорите в област „Наука”, кметът Белишки се обърна с думите:”Скъпи деца, гордея се като кмет на община Панагюрище, че в общината ни има такива млади таланти, които знаят коя е вярната посока.Знаят, че с много труд, постоянство и подкрепа от учителите, родителите и всички нас, успехът е гарантиран. Пожелавам ви да бъдете успешни навсякъде, където сте, но никога не забравяйте от къде сте тръгнали, и се връщайте насам. Благодаря ви, че ви има!”

„Кръстник“ на даровитите деца от областта на изкуството стана Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД. „Творците носят в себе си онази Божия искра, която прави света по-красив, носи вдъхновение, понякога сълзи, но винаги е удовлетворяваща и възхищаваща. Вие сте гордост за нашата община, община от която са излезли много прекрасни музиканти, художници, поети, артисти и спортисти. „Звезден клас” е инициатива, която „Асарел-Медет“ подкрепя от самото и създаване. Чудесно е, че общината и отговорният бизнес мислят години напред, хубаво е, че се инвестират средства, но не това е най-важното. Най-важното е, че има отношение и уважение към тези деца, които влагат цялата си енергия и вдъхновение, в това да бъдат най-добри. Скъпи деца, тази вечер вие сте звезди, радвайте се на този миг, насладете се на аплодисментите и овациите, а утре бъдете просто себе си, умни, силни, истински, и където и да ви отведе вашия талант, на големите сцени, на препълнените стадиони, винаги си спомняйте за тази вечер, за тази малка сцена в родния ви град, за аплодисментите на вашите близки и приятели, за първите стъпки към успеха. Бъдете здрави и все така успешни”, пожела г-жа Костова.

Отличените в направление танцово изкуство получиха наградите от Даниел Даскалов, директор Дирекция „Ресурсно осигуряване на „Оптикс“ АД.

Пожелавам ви да гледаме все по-често както на родната панагюрска сцена, така да покажат какво могат и на много национални и международни форуми. Бъдете здрави! Мечтайте смело и следвайте мечтите си, тъй като така се постигат големите успехи. Благодаря ви, че ви има!”, каза г-н Даскалов.

„Кръстник“ на успешните спортисти стана инж. Иван Гарчев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД.

Пожелавам на спортистите в тази зала, някои от тях да бъдат бъдещите европейски, световни  и  олимпийски шампиони, защото Панагюрище има толкова богата история в спорта, толкова много талантливи спортисти”, каза инж. Гарчев и призова да не забравят от къде са тръгнали, да обичат родния край и Родината, и да останат в този град, който с всеки изминал ден става все по-добър, бизнесът открива нови работни места. „Чакаме ви с големи надежди! На добър час!”, пожела инж. Гарчев.

С таланта си сцената озариха гласовитите Виктория Манева, Надежда Ковачева и Лора Коруджиева от Школа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище,  с преподаватели Нона Немигенчева и Пепа Филина.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn