Звезден миг за 276 даровити деца от община Панагюрище

Тази вечер в Панагюрище  се проведе официална церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас`2017”. Отличия получиха 276 деца и младежи, постигнали отличия в областите наука, изкуство, танци и спорт през изминалата година. Събитието започна с химна на Република България.

Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора. Амбицията на Ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения. Панагюрище има вече своя звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс”АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.

Официални гости на церемонията бяха председателят  на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова, общински съветници, инж. Иван Чолаков, изпълнителен директор на „Оптикс“ АД, инж. Никодим Казанджиев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД, Марин Филин, изпълнителен на”Микро вю ендоскопи оптик”АД, Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД.

С презентации бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2017 година.

Отличените  във всяка област имаха  своите кръстници, от които получиха своите медали, купи и сърдечни пожелания.  На сцената на панагюрския театър редом до децата бяха и техните преподаватели и треньори, които също получиха признание.

В областта на науката наградите връчи инж. Иван Чолаков, изпълнителен директор на „Оптикс“ АД.

„Горд съм да бъда сред вас и да споделя радостта от успехите на нашите млади таланти. Чувствам се щастлив да бъда кръстник на талантите в науката. Талантите са една особена категория, на които съдбата е дала нещо повече отколкото на другите хора. Но, талантът сам по себе си може да закърнява, може да не се развие, ако той самият не е подкрепен с  огромни усилия, с огромни желания на самите таланти за реализация, ако не е съпътстван с огромен труд. Вярвам, че нашата компания в бъдеще ще се развива и благодарение на вашия талант, затова с нетърпение очакваме всички вие да станете бъдещите стратези на развитието на фирма „Оптикс”, каза инж.Чолаков и пожела на наградените много здраве и упоритост, преследвайки и постигайки мечтите си.

„Кръстник“ на даровитите деца от областта на изкуството стана инж. Никодим Казанджиев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД. „Изкуството е нещо, което е малко по-трудно да се опише, защото е с различни области. Ако си представяте, че талантът е достатъчен и не се изисква труд, много се лъжете. Трябва много яко да се бачка!”, подчерта инж. Казанджиев.

Отличените в направление танцово изкуство получиха наградите от Марин Филин, изпълнителен директор на”Микро вю ендоскопи оптик”АД.

„Каквото и да се каже тази вечер от тази сцена, акцентът е един – даровитите деца на община Панагюрище. Прави чест на община Панагюрище в лицето на нейното ръководство, че разви тази идея и я превърна в традиция вече пет години. Прави чест и на бизнеса в общината, че подпомага тази традиция, защото децата на община Панагюрище, това е бъдещето на тази община, а даровитите деца на община Панагюрище са  контурът на това бъдеще. Ето защо следва тези деца да се почувстват от общината и от нас като общество припознати, обгрижени, оценени, и за своя труд наградени”, каза Филин.

„Кръстник“ на успешните спортисти стана Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД.

„Днес всички ние имаме удоволствието да сме на едно от най-красивите събития, които се организират в нашата община. Снощи цялото човечество се наслаждаваше на супер луната, а днес ние се радваме на тези прекрасни, талантливи звезди, нашият „Звезден клас”. Всичките тези успехи, медали, аплодисменти ни дават увереността, че расте едно здраво, амбициозно и успешно поколение, което носи звездно очарование за нашия край. Мили деца, пожелавам ви преди всичко да сте здрави, да си останете винаги звезди, и да озарявате пътя на вашите връстници. Учете, спортувайте, творете, обиколете света, но се върнете и останете в Панагюрище, защото всички ние разчитаме на вас, на вашия талант и умения да превърнете нашия край в още по-красив и по-модерен кът”, пожела Костова.

С таланта си сцената озариха гласовитите Габриела Шкодрева и Дейвид Белишки от Обединената школа по изкуствата с преподаватели Нона Немигенчева и Стоил Атанасов , спортни умения демонстрираха таекуондистите от СК”Один” и техният треньор Желязко Гагов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn