Звезден миг за 334 даровити деца от община Панагюрище

Тази вечер в Панагюрище  се проведе официална церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас`2019”. Отличия получиха 334 деца и младежи, постигнали отличия в областите наука, изкуство, танци и спорт през изминалата година.

Събитието започна с химна на Република България.

Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора. Амбицията на Ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения. Панагюрище има вече своя звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс”АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.

Официални гости на церемонията бяха областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, председателят  на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова, общински съветници, Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД, Желязко Гагов, директор Дирекция „Маркетинг“ в „Оптикс“ АД, директори и представители на образователни и културни институции.

С презентации бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2019 година.

Отличените  във всяка област имаха  своите кръстници, от които получиха своите медали, купи и сърдечни пожелания.  На сцената на панагюрския театър редом до децата бяха и техните преподаватели и треньори, които също получиха признание.

В областта на науката наградите връчи Желязко Гагов, директор Дирекция „Маркетинг“ в „Оптикс“ АД. „Знаете ли кои хора са велики? Това  са големите спортисти, големите изследователи, защото са преминали през редица изпитания, но въпреки това те продължават, преследвайки своята идея, цел и мечта.  Затова и моят призив към вас е:  Бъдете велики!  Сега е вашето време и от вас зависи да го направите незабравимо. Вярваме във вас!”, бяха част от пожеланията на г-н Гагов.

 

 

Отличените в направление „Изкуства” получиха наградите от областния управител на област Пазарджик Стефан Мирев. „За мен е огромно удоволствие да присъствам на днешната тържествена церемония, която събира талантливите деца и младежи на община Панагюрище”, сподели областният управител, а към малките и големи таланти, присъстващи на церемонията се обърна с думите: „Вашите постижения в сферата на науката, изкуството и спорта са най-голямото признание за учителите, родителите, възпитателите, за всички, които работят за Вашето израстване, развитие и утвърждаване в обществото. Гордеем се с това, което правите! Гордеем се, че имате желанието, устрема и амбицията да бъдете победители. Бъдете смели, упорити и следвайте мечтите си, а ние ще ви подкрепяме и аплодираме”. Г-н Мирев поздрави ръководството на община Панагюрище в лицето на г- Белишки и г-жа Матанова за успешните инвестиции в образователната, социалната, спортната, културната инфраструктура, благодарение на които нашият град, нашата община имат всички предпоставки да създават и развиват таланти.

„Кръстник“ на успешните спортисти стана Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД. В обръщението към талантите тя заяви: „Радостна съм, че за поредна година съм тук с Вас – най-талантливите деца на община Панагюрище, нашият „Звезден клас“. Тази прекрасна церемония приемам като празник на бъдещето, защото, скъпи деца, вашият талант вдъхва надежда, вдъхва оптимизъм.  Вие сте повод за нашата гордост и радост. В живота си Вие ще срещнете различни препятствия, но знанието и Вашият талант ще Ви помогнат да се справяте с тях и да бъдете по-силни и по-успешни. Благодаря Ви за ежедневните усилия, които полагате, не спирайте да мечтаете и да следвате целите си, а ние ще бъдем зад Вас и ще Ви подкрепяме. И силно се надявам един ден да се реализирате професионално и житейски в Панагюрище“, каза г-жа Костова.

Бурните аплодисменти на многобройната публика заслужи с изпълнението си гласовитата Надежда Ковачева от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище,  с преподаватели Нона Немигенчева и Пепа Филина.

Водеща на събитието беше обичаната актриса с панагюрски корени Василка Сугарева, която с таланта и обаянието си допринесе за звездния блясък на сцената. В чест на 170-тата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов, за финал на тържествената вечер, актрисата изпълни стихотворението „Аз мога“.

„Ако мислиш „сразен съм“, сразен си.
Ако мислиш „не смея“, не смееш.
Ако казваш „бих искал“, но мислиш „не мога“,
просто няма как да успееш.

Ако мислиш, че губиш, „загубен си“,
ще ти каже светът без упойка
успехът се крие във твоята воля
и е в умствената ти настройка.

 Ако мислиш „назад съм“, назад си,
който мисли високо, не пада.
Просто трябва да бъдеш напълно уверен
щом си тръгнал да търсиш награда.

Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога,
но човекът, който печели играта,
е тоз, КОЙТО МИСЛИ „A3 МОГА“.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn