Звена „Български документи за самоличност“ в Панагюрище, Септември и в Пазарджик ще работят извънредно в събота и неделя заради частичните избори

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Септември и Панагюрище ще работят на 26 и 27 септември /събота и неделя/, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Извънредното работно време е във връзка с провеждането на частични избори за кметове на Общините в Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево.

Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които  са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване. Съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца, припомнят от полицията. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn