Звукова библиотека за незрящи хора

 

Фондация „Подари усмивка“ обяви поредната си доброволческа акция за Деня на доброволчеството – 5 декември. Тя е посветена на незрящите хора. Фондацията организира събирането на аудиобиблиотека в интернет, която да послужи на незрящите хора у нас. Призивът е доброволци от цялата страна да се включат в записването на своите любими стихотворения, къси разкази, откъси от пиеси и други литературни произведения, които да изпращат на електронната поща на Фондацията podariistoria@gmail.com. В последствие звуковите файлове ще се обработват и качват на сайта на фондацията. Акцията е със заглавие „Подари ми история“. Целта й литературата да стане още по-достъпна за незрящите хора.

Международният ден на доброволеца за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn