Зеленко на гости в Панагюрище. Продължава събирането на отбора за голямото почистване на 15 септември

Зеленко Зеленков, талисманът на най-голямата доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15 септември, посети Панагюрище днес.  Обиколката на Зеленко започна от централния площад „20-ти април“, където беше и кметът на Бъта Георги Александров, който увери, че панагюрското село ще е част от големия отбор в почистването в световния ден, посветен на тази кауза. Акцентът на 15-ти септември в Панагюрище ще е изчистването поречието на река Луда Яна.

Талисманът в зелено и „зелена“ мисия раздаде брошури и прегръдки на малчугани в градския парк, а след това се насочи към панагюрската зала „Арена Асарел“. Там с еуфория бе посрещнат от малките футболисти, които участват в турнира по мини футбол „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“. Участниците в турнира се снимаха със Зеленко, а той им върна жеста със символично включване в играта, която ги е събрала в Панагюрище.

„Асарел-Медет“ АД ще подкрепи кампанията, осигурявайки тежкотоварна техника и работна сила, превоз от и до местата в акцията, санитарни материали, храни и напитки за доброволците. А с подкрепата на повече хора Панагюрище ще може да стане част от отбора на мащабната кампания.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn