„Златен ключ“ за отличниците Теодора и Георги

На официална церемония в Ритуална зала в сградата на Общинска администрация – Панагюрище, кметът Никола Белишки връчи на отличниците от Випуск` 2015 отличието „златен ключ“. Тази година завършили средното си образование с успех над 5.80 са двама зрелостници от Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ Георги  Йорданов с успех „отличен“ 5.85 и Теодора  Петрова „отличен“ 5.84 .

klu4e

Нека този ключ ви помага да отваряте вратите на знанието, вратите на живота, които застават пред вас“, каза градоначалникът. „Надявам се, че където и да отидете, за да продължите своето образование, един ден отново ще се върнете тук и ще се реализирате в тази община, защото ние правим всичко възможно тя по нищо да не отстъпва на по-големите общини, да има един европейски облик, и да дава европейска перспектива на всеки един от нас!“, заяви още градоначалникът.

На събитието присъстваха заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова , зам.-директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Анна Горинова и класният ръководител на отличниците Илина Гечева. Двамата са били пълни отличници през четирите години на обучение в панагюрската гимназия, разказа с гордост Гечева за учениците от 12 „а“ клас – природоматематическа паралелка с водещи предмети математика, информационни технологии и английски език.

s kmet i u4iteli

На срещата Георги Йорданов сподели, че ще продължи образованието си в Технически университет – София, специалност „Компютърни технологии“. Теодора Петрова пък се е насочила към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Начална и предучилищна педагогика“.

Кметският екип пожела на двамата да следват мечтите си и да превръщат идеите си в реалност. Всички вдигнаха наздравица за бъдещата успешна реализация на Георги и Теодора.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn