Златен медал за самодейците от НЧ “Искра-1872” – с. Попинци в категория „Обичай“ на седмото издание на Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор”

Със златен медал бяха удостоени самодейците от Състава за автентичен фолклор при НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци на Седми НФФ „Фолклорен извор“ – Царевец, общ. Свищов, в категория „Обичай“, съобщи секретарят на читалището Донка Шопова. Самодейците от НЧ „Искра-1872” – с. Попинци се представиха с традиционен обичай „Изпращане на войник” пред авторитетно жури, с изявени и доказали се имена в сферата на фолклорното изкуство на България:  Юлия Цанкова / фолклорист/ – Председател на журито, Гуна Иванова /народна певица/,  Проф. Елена Кутева /д-р на ДФА Филип Кутев/,  Д-р Силва Хачерян /Държавен експерт в отдел „Регионални дейности“ на Министерство на културата/, Даниел Спасов /народен певец/, Димитър Манов /хореограф/,  Генчо Генчев / Предс. на НФФ„Фолклорен извор” и кмет на община Свищов./

Ето какво написаха организаторите на фестивала към участниците:
„Благодарим на всички за участието във фестивала, за приятните мигове, които ни подарихте с вашите изпълнения и за търпението докато обработим протоколите и ги направим ваше достояние.

Честито на наградените!

Пожелаваме на всички здраве, щастие и неугасваща любов към българския фолклор!

Благодарим ви, че бяхме заедно!“

p8

Участието на Състава за автетничен фолклор на 4 август бе поредната изява от годишната програма за отбелязване на 145 годишния юбилей на НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци и бе финансирана от Община Панагюрище по програма за развитие на читалищната дейност.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn