Златен медал и шампионска титла за лекоатлета Иван Иванов в Националния шампионат за юноши и девойки

На 29 и 30 май, на Националния стадион „Васил Левски“, се проведе Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки – 20г. След двете си шампионски титли в последните две седмици, шампионът и рекордьор на България, панагюрецът Иван Иванов се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, като завоюва златен медал и шампионска титла и на 800 метра. Бягането се проведе в три серии по осем човека, а класирането е по време на пристигане. В третата, най-силна серия, където бягаха миналогодишният шампион на 800 метра и сребърен медалист за 2021г. на 1500м Еркан Низан /Варна/ и шампионът на 1500 м от тази година – Мартин Балабанов /Мездра/.

Тактически и по шампионски, Иван взриви публиката и спря хронометрите на 1.55.21, което е лично постижение в дисциплината. Така се оформи и победното трио- Иван Иванов- „Оборище“ Панагюрище, Еркан Низан „Евър“ Варна – 1.56.49 и трети Мартин Балабанов /Мездра/- 1.58.08.

Иван Иванов е абитуриент тази година, и това беше най-големият подарък за треньорката му Катя Кроснарова, която споделя, че няма по-голяма и вдъхновяваща емоция след такова бягане, и му пожелава прием в избрания университет и успех на Балканските игри на 13-14 юни, в Турция.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn