Златни медали от международен фестивал за Габриела Шкодрева и Виктория Манева

Панагюрските музикални таланти Габриела Шкодрева и Виктория Манева участваха в Международния музикален фестивал „Riga Symphony” в Рига, Латвия, провел се от 3 до 7 декември 2015 година. Участието им стана възможно с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.
В Международния музикален фестивал „Riga Symphony” се включиха 350 участници от 35 държави.
При изключително сериозна конкуренция Габриела Шкодрева и Виктория Манева показаха музикалните си умения в две направления: „поп-джаз и световни хитове“ и „фолклор“. Музикалният педагог на двете момичета е Нона Немигенчева, а преподавателя по солфеж –  Пепа Филина.
С изпълнение на световния хит „I put a spell on you” на Annie Lennox и на народната песен „Първом, първом“, Габриела Шкодрева спечели два златни медала в направленията „поп-джаз и световни хитове“ и „фолклор“.
Виктория Манева спечели златен медал в направление „поп-джаз и световни хитове“ с изпълнението на песента „Bound to you” на Christina Aguilera и сребърен медал в направление „фолклор“ с изпълнение на песента „Вечеряй, Радо“.
Габриела Шкодрева и Виктория Манева бяха финансово подпомогнати от Община Панагюрище /по чл.7 ал.1 т.3 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище/ с половината от сумата за такса участие в Международния музикален фестивал „Riga Symphony” и половината от транспортните разходи до Рига, Латвия.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn