Златното момиче на българското самбо Мария Оряшкова усилено тренира за Световното първенство в гр.Сочи. Главен съдия на турнира ще бъде Иван Нетов

Българският национален отбор по самбо в момента е на лагер в София преди Световното първенство в руския град Сочи, в началото на ноември. На лагера се подготвя усърдно и надеждата на България за медал, четирикратната световна и осемкратна  шампионка по самбо при жените, капитанът на националния отбор Мария Оряшкова, която се състезава за клуб „ Бойни спортове” Панагюрище, съобщи нейният откривател и треньор Иван Нетов.

netov12

Това ще бъде най-силния турнир по самбо и ще премине под патронажа на президента на Русия Владимир Путин, самият той джудист и самбист. Тази година самбото в Русия ще чества 80-годишен юбилей, спортисти и треньори се надяват този спорт да стане олимпийски. Организаторите на Световното първенство поемат всички разходи на състезатели и съдии. За пръв път в историята българин ще бъде главен съдия на Световно първенство по самбо, и това ще е Иван Нетов.

netov10

За да заслужи тази чест Нетов е преминал през всички стъпала в йерархията. Като състезател е ставал № 1 в света и на континента в двата спорта- самбо и джудо, след това като треньор извежда до световния и европейски връх своите състезатели, започва от най-ниското стъпало при реферите, за да стигне до ръководни постове в международните федерации.

netov11

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn