Знаков за Панагюрище проект официално бе открит днес

Днес – 10 септември в Панагюрище се състоя официалната церемония за откриване на обект „Благоустрояване и реконструкция на площад „20-ти април” и ремонтни работи на Мемориален комплекс „Априлци“. Специално за събитието в Панагюрище пристигна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ Деница Николова. На церемонията присъстваха още заместник областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и двамата му заместници Галина Матанова и Георги Павлов, кметове на кметства от общината, десетки граждани. Празничен водосвет отслужи отец Румен.
Днес е един знаков ден за нашата община, каза в приветствието си градоначалникът Никола Белишки. „Смеем да твърдим, че това е един наистина знаков проект, проект който доближава града ни до европейските стандарти, както и го превръща в едно от най-добрите места за живеене.“, отбеляза кметът на община Панагюрище.
Изключително удоволствие е за мен днес да дадем открием официално обновената градска среда в този възрожденски град с богато историческо минало, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. „Общината е активен участник по всички оперативни програми  и това е допринесло за повишаване на заетостта в региона, което дава възможност към настоящия момент да се отчетат едни резултати, които на практика показват липсата на безработица в този град. Това е един показател за развитието на града“, допълни зам.- министър Николова.
Символично лентата на обекта прерязаха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и двамата му заместници Галина Матанова и Георги Павлов.

Обектът е изграден в рамките на проект „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“ по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013г.“

След откриването на обекта в заседателната зала на Общинска администрация се проведе заключителна пресконференция. Резултатите от проекта представи неговият ръководител заместник кметът Георги Павлов.“Целите, които си бяхме поставили при реализирането на този проект са постигнати.“, подчерта зам.-кметът Павлов
„Има разработени още 5 подобекта по този проект, част от тях може да бъдат реализирани до края на 2015 година, зависи от готовността изпълнителя“, каза кметът Белишки и отново подчерта, че основната цел на проекта е трайно подобряване на качеството на живот в община Панагюрище, това е едно продължение на общинската политика за превръщане на Панагюрище в едно привлекателно място за живеене.
Своето задоволство от новия облик на града споделиха и граждани, присъстващи на пресконференцията.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn