Зрелостниците на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм получиха своите дипломи

На тържествена церемония в салона на НЧ“Виделина-1865“, на 23 юни зрелостниците от Випуск` 2021 на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм /ПГИТМТ/ получиха своите дипломи за завършено средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Гости на тържеството бяха Соня Добрева, главен експерт в отдел Образование, култура, младежки дейности и спорт в Община Панагюрище, Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси” в „Асарел-Медет”АД, инж.Соня Славкова мениджър Логистика в „Оптикоелектрон Груп“ АД, Даниел Даскалов, директор „Ресурси“ в „Оптикс“АД, Нистор Хаинов, представител на „Ротари клуб”-Панагюрище, родители и близки на зрелостниците.

Музикален поздрав към завършващите отправиха с танц Мария и Гергана Илкови, ученички от ПГ, част от ФНТ“Средногорска жарава“, емблематичните песни „Учителко, целувам ти ръка“ и „Един неразделен клас“ изпълни Виктория Манева.

Емоционално обръщение към зрелостниците от Випуск 2021 от името на учителите отправи инж. Магдалена Гоешкова.

В историята на училището вашият випуск, който е 12-ият випуск на Професионалната гимназия, ще остане като випускът, който е получил основно образование в 8-ми клас, защото веднага след вас, всички останали ученици започнаха да получават основното си образование след 7-ми клас“, каза директорът на Професионалната гимназия инж.Лушка Апостолова и допълни:“Скъпи момичета и момчета, никога не забравяйте, че ние сме винаги насреща, когато имате нужда от нас. Днес вие затваряте една врата и отваряте нова. Животът е като планината, бавно се изкачвате, но много бързо слизате. Пожелавам ви много здраве, радост, успехи, късмет, надеждата и вярата никога да не ви напускат. Всичко, което мечтаете да постигнете, да го постигате с по-малко съпротивление. Не ви казваме сбогом, а довиждане. На добър път!“

Дипломи и свидетелства за професионална квалификация получиха 53 ученици. Редом до тях на сцената бяха и класните им ръководители инж. Магдалена Гоешкова, Гергана Раленекова и Елисавета Георгиева.

Средният успех на Випуск 2021 на ПГИТМТ е „добър“ 4.43. Успехът от ДЗИ по БЕЛ е „среден“ 3.47, на матурата по английски език е „много добър“ 4.56, една ученичка, явила се на втори ДЗИ по биология е получила успех „добър“ 3.90. 54 ученици избраха като втори ДЗИ изпита по теория и практика на професията и специалността, където успехът е „много добър“ 4.51.

Отличникът на Випуск 2021 Радостин Петров, който получи диплома с успех „отличен“ 5.80, отправи поздрав към своите съученици и учители.

Поздравителен адрес до зрелостниците беше изпратил кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Поздрав към зрелостниците отправиха Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси” в „Асарел-Медет”АД, инж.Соня Славкова мениджър Логистика в „Оптикоелектрон Груп“ АД и Даниел Даскалов, директор „Ресурси“ в „Оптикс“АД.

От името на „Ротари клуб”- Панагюрище Нистор Хаинов връчи ежегодната награда за постигнат най-висок успех на Радостин Петров , заедно със завета на Св. Иван Рилски и творческа фотография на Ани Лазарова.

Тържествената церемония завърши с традиционното броене до 12, след което шапките на зрелостниците полетяха високо във въздуха. Много снимки запечатиха паметния ден.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn