Зрелостниците от ПГИТМТ дуална форма на обучение преминаха успешно държавните изпити

Зрелостниците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм от дуалната форма на обучение преминаха успешно днес държавния си изпит по практика. Бъдещите електромеханици показаха знанията си в електролабораторията на училището пред комисия, председателствана от преподавателя инж. Ненчо Ненчев, подпомаган от членовете инж. Ненко Гандуров и инж. Людмила Гашурова.

Другите два практически изпита се проведоха в „Асарел – Медет“, където учениците от „коронавипуска“ водеха практическите си занятия в последните две години. Учениците от специалността „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ бяха на работните си места в Обогатителна фабрика „Асарел“, а комисията бе ръководена от преподавателя инж. Лушка Маслева, инж. Делчо Чернев, Венцислав Стоилов, Цонка Велчева и Лазаринка Кърпарова.

Своят ключов изпит проведоха и бъдещите специалисти по „Пътна-строителна техника“, които показваха знанията си пред председателя на комисията инж. Демичка Мехтерова и членовете инж. Димитър Начев, инж. Стоил Узунов и инж. Петър Биволаров – младши. Изпитът протече при строго спазване на всички противоепидемиологични изисквания, подчертаха от Гимназията и компанията.

Изпитващите се обединиха около мнението, че абитуриентите са се представили много добре, а последните две години като част от екипа на „Асарел-Медет“, са били изключително полезни, за да натрупат не само професионални знания, но и да се изградят като личности и характери.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn