Зрелостниците от СУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си за средно образование

На тържествена церемония в Театър дом-паметник на 18 юни СУ „Нешо Бончев“ връчи дипломите за средно образование на випуск 2024. Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов и заместник-кметът инж. Стоян Бодуров. От общо 62 успешно завършили, отличниците са 31. Четирима от зрелостниците са изкарали пълни шестици на държавните зрелостни изпити, съобщи директорът на СУ „Нешо Бончев“ Веска Барова.

Тя пожела на младите хора цветно всекидневие и живот като на великите – изпълнен с почтеност и доброта. „Борете се, защото нали не мислите, че заслужавате сиви дни!… Мечтайте! Не бива да замръзвате в посредствеността!“, призова директорът Барова.

Приветствие към Випуск 2024 отправи заместник-кметът инж. Бодуров.

Той им разказа притча с послание да търсят красотата, да я откриват и претворяват, а не да търсят оправдания и да хленчат. Заместник-кметът пожела на младите хора да се трудят, да правят това, което им харесва, да рискуват и да продължават пътя си напред смело.

Годишният акт премина под мотото „За всеки има път“. Водещите  направиха синтезиран философски анализ на човешкия живот и пожелаха да се излекуваме от страховете си, раните и травмите си, от миналото…

За седма поредна година бе връчена наградата на името на Стефан Чуклев, възпитаник на СУ „Нешо Бончев“. Получи я зрелостничката Таня Узунова. Тя пожела „всеки да се стреми към високи върхове“. Мирослав Васев, който връчи отличието, сподели, че от Стефан Чуклев е научил, че човек не трябва да спира да мечтае.

Наградата на името на Анна Гарчева за най-добър математик получи зрелостникът Петър Дерменджиев.

Призът е учреден от наследниците на учителката по математика и се връчва за трета поредна година. Целта му е да  поощри и стимулира най-добрите ученици в областта на математиката. Наградата се състои от парична сума, кристален плакет с името на носителя, лента с надпис и грамота. След връчване на наградата Лука Гарчев посъветва: „Имайте силата и вдъхновението да напредвате!“, а носителят на отличието призова: “Дерзайте! Учете! Следвайте целите си и не се отказвайте пред трудностите!“

Бъдете далечен хоризонт, към който да се стремят всички останали, пожела Нистор Хаинов при връчване на ПРИЗнанията от името на Ротари клуб – Панагюрище. За отличен успех такива получиха Божидара Карагьозова и Стелиана Спасова. 

За активната си работа като членове на Интеракт – Панагюрище Александър Червенков, Доника Карайлева и Луиза Петришка.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn