Зрелостници с молба до премиера Борисов да разреши изпращанията от училищата

Зрелостници с писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват да бъде разрешено изпращането на випуск 2020 в училищните дворове при спазване на противоепидемичните мерки.

Дванадесетокласниците, обединени във Фейсбук групата „Изпращане 2020“ уточняват, че не искат абитуриентски балове  и че са готови да изчакат провеждането им когато  обстоятелствата позволяват това.

Единодушни са обаче, че тържественото им изпращане в училищните дворове трябва да се случи на съответната дата за всяко учебно заведение, тъй като става дума за големи пространства, в рамките на които е възможно спазването на дистанция между учениците.

„Нашето желание е да се съберем в училищния двор, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години. Това са последните ни мигове като ученици. Завършва един изключително важен етап от нашия живот“, пишат зрелостниците.

Те изтъкват, че се чувстват  дълбоко наскърбени, че съществува възможност за едни да бъде направен компромис, а за други като тях – не, както и че техните искания могат да се вместят спокойно в поетапното премахване на ограничителните мерки в страната.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn