Иванка Долджева ще получи Дриновската стипендия за трети път

Иванка Долджева е тазгодишният носител на поименната студентска стипендияПроф. Марин Дриновза учебната 2015/2016 година, съобщи   заместник-кметът Галина Матанова. Тази година за престижната стипендия имаше три кандидатки, а носителят бе определен от комисия, назначена със заповед на кмета на общината, в която участват официални представители на Община Панагюрище и на “Асарел-Медет” АД.

Иванка Долджева ще получи стипендията за трети път. Тя бе удостоена с нея през 2013 като студент в Уилбър Райт Колидж – Чикаго, САЩ, и през 2014 година, по това време студентка първа година в Илинойски технически институт, Чикаго, САЩ,специалност „Строителство“.

Стипендията ще бъде връчена на тържествена церемония на 20 октомври по време на честването на 177 години от рождението на проф. Марин Дринов.
Учредената през 2009 година от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД стипендия на името на проф. Марин Дринов е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина. Стипендията се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро. Средствата се изплащат ежемесечно, като се разпределят на равни вноски, съобразно броя на учебните месеци.
Средствата за изплащане на стипендията се осигуряват от „Асарел-Медет” АД, чрез сключване на дарителски договор с Община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn