Иван Александров бе избран за почетен председател на фирмената структура на СМФ”Подкрепа” в „Асарел Медет”АД

На 14 юни, в хотел „Каменград” се проведе 10-ата отчетно-изборна конференция на фирмената структура на Синдиката на миньорските федерации „Подрепа” в „Асарел-Медет” АД. По време на събитието Николай Попниколов бе избран за неин нов председател, като бе избран и нов секретар – Димитър Велев. От 1992 г. до момента председател на СМФ „Подкрепа” в панагюрската минна компания бе Иван Александров.

С решение на Синдикалния съвет Иван Александров бе избран за почетен председател на организацията.  Той получи и специален подарък – златен печат на фирмената структура на СМФ „Покрепа”.

Конференцията завърши с една емоционална изненада за Александров – слайдшоу от снимки на ключови моменти от работата на дългогодишния синдикален лидер.

Специални гости на събитието бяха основателят на КТ „Подкрепа”  д-р Константин Тренчев, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, председателят на СМФ „Подкрепа” инж. Владимир Топалов, председателят на областната синдикална структура Никола Мирчев.

Към момента във фирмената структура на СМФ „Покрепа” в „Асарел-Медет” членуват 728 човека, като има обособени синдикални организации към дружествата „Асарел транс”, „Асарел ремонт”, „Йоги 5”.

По време на конференцията, новият председател Николай Попниколов съобщи, че средната работна заплата в „Асарел-Медет” е 3 584 лв., което е постигнато благодарение на усилията на синдикалистите.

Иван Александров е роден на 24 ноември 1950 г. в Годеч. От 38 години работи в „Асарел-Медет”, като 27 от тях е председател на СМФ „Подкрепа” в дружеството. През годините е федеративен секретар на СМФ „Подкрепа”, регионален секретар на СРС – Пазарджик, член на общинския съвет на СДС в Панагюрище (от 1993 до 1999 г.) и общински съветник през периода 1995 – 1999 г. Член е на Ротари клуб – Панагюрище. Основател е на СНЦ „Асарел България Оупън” и негов първи председател (2015 – 2019 г.), като сдружението организира ежегодно едноименния международен турнир по тенис на маса. Заместник-председател е на Българската федерация по тенис на маса.

Николай Попниколов е дългогодишен синдикалист и досегашен заместник председател на фирмената структура на СМФ „Подкрепа”, а от април месец е избран и за федеративен секретар на СМФ „Подкрепа”, както и за секретар на областната структура на КТ „Подкрепа”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn