Областният управител проведе работна среща със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори на 14 ноември

Работна среща във връзка с организацията на приемане и проверяване от РИК на протоколите на СИК от произведения избор за президент и вицепрезидент и народни представители в 13-ти МИР Пазарджик, проведе днес областният управител Иван Васев. В срещата участваха секретарите на общински администрации, които са пряко ангажирани с изборния процес по места, председателят и секретарят на РИК Пазарджик – Йордан Кожухаров и Васвие Мехмедова, представители на ОДМВР, РЗИ, РУО Пазарджик и „Информационно обслужване“ АД.

По време на срещата беше обсъден логистичният план за транспортиране на устройствата за машинно гласуване на територията на областта. Разработеният график за доставката на устройствата е съгласуван с МВР, Общините и РИК. Във всички РСПБЗН в област Пазарджик са налични агрегати, които могат да осигурят аварийно захранване на консуматорите, свързани с изборния процес при прекъсване на електрозахранването.

В изборната нощ отново екип на областна администрация Пазарджик ще координира придвижването на СИК по общини до областния център. По реда на пристигане общините ще получават талони с уникална номерация за последователността на приемане на СИК от всяка община в РИК. От страна на РИК е създадена организация за приемането на протоколите на СИК на два потока – един само за община Пазарджик и един за всички останали 11 общини. Целта е да не се допусне струпване на членове на СИК пред сградата на община Пазарджик, да се оптимизира работата на РИК и да се спазят всички въведени противоепидемични мерки от МЗ.

Продължава разпределението на изборни книжа и материали от страна на областна администрация Пазарджик на общините.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn