Иван Евстатиев остава в ареста

Районен съд-Панагюрище не уважи искането за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ и остави Иван Евстатиев в ареста. Решението произнесе в 17:30 часа днес съдия Снежана Стоянова. Съдът взе решението си, като прецени становищата на прокуратурата и защитата, изложени на днешното заседание. Определението на съда подлежи на обжалване и протест  пред Пловдивския окръжен съд. „Произнесе се ВКС, че веднъж изменена подсъдността е в рамките на цялото досъдебно производство”, каза съдия Стоянова. Делото бе насрочено за 26.05.2016 година, от 16:00 часа.

IMG_5745IMG_5727

Адвокатът на обвиняемия Ташкена Колчева заяви, че ще обжалва решението на Панагюрския съд. Минути преди началото на заседанието адвокат Колчева бе категорична, че от законова гледна точка Евстатиев е невинен, деянието му е осъдително само от морална страна.

Делото днес се проведе при закрити врати по желание на адвокат Колчева, поради изнасянето на интимни факти.Обвиненият в сексуално посегателство върху 16-годишна ученичка Иван Евстатиев не присъства на съдебното заседание. Припомняме, че миналия петък за трети път беше внесено в Районна прокуратура – Пазарджик, искане за промяна мярката за неотклонение в по-лека „подписка” на екскмета на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Основният мотив в искането бе влошеното му здравословно състояние. Евстатиев е изписан преди дни от пловдивска психиатрия, като според защитничката му диагнозата му е тежка депресия с вероятност да развие шизофрения.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn