Треньорът Иван Нетов: Мария Оряшкова и Иван Хърков дават пример, състезават се за каузата, за спорта

Десеткратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова, сребърният медалист Иван Хърков и останалите  медалисти при мъжете и жените от Европейското първенство в Лимасол (Кипър) получиха парични премии от треньора и преподавател в НСА Стоян Саладинов на церемония, състояла се на 1 юни.  Мария Оряшкова достигна до рекордната си десета европейска титла по безапелационен начин, с три чисти победи и без да даде нито една точка.

„Мария е уникален талант, явление. Продължава да се състезава в четири различни дисциплини – самбо, джудо, борба и сумо. Пожелавам й здраве, за да ни радва и занапред“, коментира нейният треньор и международен съдия Иван Нетов след награждаването. „Достигането до финал на Иван Хърков е заслужен връх в кариерата му“, коментира успеха и на другия панагюрски състезател, който извоюва сребро на първенството на Стария континент.  „Това са спортисти, които дават пример, не се състезават за пари, а го правят заради каузата, за спорта, както и за мене спортът е бил кауза през всичките години.“, сподели за Oborishte.bg още треньорът Иван Нетов, самият той завоювал повече от 20 медала от световни и европейски първенства по самбо и джудо.

Панагюрският клуб „Бойни спортове“ през последните 15 години не спира да трупа медали от различни спортни състезания, а състезателите от панагюрската бойна школа са сред най-титулуваните в страната. За успешното развитие на клуба, дори и в трудни времена, допринася и подкрепата, която  получава от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД, коментира още Нетов.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn