Иван Хърков е спортист №1 на община Панагюрище за 2023 г. Хандбален клуб „Панагюрище” е отбор на годината /видео/

Самбистът Иван Хърков спечели отличието „Спортист на годината“ в община Панагюрище. Това се случи на традиционната церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел“ днес, 11 януари. След него се нареди Момчил Поптолев от клуб по лека атлетика „Оборище“, а на трето място е Катрин Радивчева от плувен клуб „Каменград“.

Церемонията бе открита от председателят на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище Иван Нетов, който направи обзор на спортната 2023 година. В речта си той акцентира върху добрата екипна работа с общината и ангажираността на бизнеса – нещо, което трябва да продължи и занапред, пожела Нетов.

Поздрав към всички спортисти отправи кметът на община Панагюрище Желязко Гагов: Благодаря ви, че ви има, благодаря ви, че се трудите толкова упорито в тези трудни времена, в които нещата се случват в телефоните, а истинският живот сякаш се случва на заден план. Гордея се, че си поставяте цели и ги изпълнявате, продължавайте в същия дух!“– пожела кметът на спортистите и даде старт на награждаването.

Асарел-Медет“АД получи специална награда за принос към развитието на спорта в Панагюрище. Призът беше връчен на изпълнителния директор инж. Николай Пелтеков от председателя на Асоциация на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов. „Приемам това отличие като признание за ръководството и целия екип на нашата компания, за дългогодишната ни политика за подпомагане на спорта в Панагюрище”, каза инж. Николай Пелтеков.

Призът за най-значимо спортно събитие на 2023 г. за поредна година спечели международният турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”.

Класацията при отборите се оглавява от Хандбален клуб „Панагюрище”, а за най-добър треньор беше избран Иван Нетов – СК „Бойни спортове”. Специални награди за високи постижения и цялостен принос към спорта и туризма в Панагюрище получиха Илия Царски, Петър Петров, Георги Шишков, Димитър Аврамов и Иван Вакарелов.

Председателят на Асоциацията на спорните клубове в Панагюрище Иван Нетов поздрави отличените и благодари на „Асарел-Медет“АД за подкрепата за местните спортисти.

ТОП 10

След призьора Иван Хърков, лекоатлета Момчил Поптолев и плувкинята Катрин Радичева, четвърти в подреждането за „Спортист на годината“ се наредиха двама спортисти – тенисистът Георги Ефтимов от СКТМ „Асарел-Медет“ и Силвана Байкова, която се състезава в два спорта и тренира в СК по кикбокс „Оптикс” и СК по таекуондо „Один“. В десетката се класираха още самбистът Десислав Атанасов от СК „Топалов“, тенисистът Димитър Димитров от СКТМ „Панагюрище”, самбистът Спартак Кеков от СК „Бойни спортове”, хандбалистката Божидара Карагьозова от ХК „Панагюрище“ и Радослав Воденичаров от клуб по картинг „АСК ЛВ – Авто рейсинг тийм“.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn