Избирателната активност в община Панагюрище към 11:00ч. е 8.98%, в областта- 8.63%, най-активни са в Сърница

Избирателната активност в област Пазарджик към 11 ч. в днешния изборен ден бе 8.63%, сочи справка от Районната избирателна комисия, най-активни бяха жителите на община Сърница, където към този час бяха гласували 15.15 % от имащите право на глас. С два процента по-малко бяха гласувалите в Стрелча, а на трето място се подреждат жителите на община Лесичово с 12. 05% гласували. В община Панагюрище избирателната активност към 11:00 ч бе 8.98%, или 1842 от имащите право на глас бяха дали своя вот.

Вижте в таблицата как се развиват събитията в останалите общини от нашата област.

В спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик. Тази сутрин всички 359 изборни секции бяха предадени от охраняващите ги служители от МВР на секционните избирателни комисии. Над 600 човека от структурите на вътрешното министерство в региона са ангажирани в охраната на изборния процес в местата за гласуване и изборните секции, проверка на сигнали, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

По време на изборите полицейските служители са  разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

 Припомняме, че сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и звената в районните управления в Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Служителите ще работят на 02 октомври /неделя/ от 08.30 до 19.00 часа. През вчерашния ден са издадени 11 удостоверения за гласуване , а от началото на седмицата до момента издадените удостоверения са 30, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

 

Oborishtte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn