Избират „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019г.

За седма поредна година през есента ще се проведе традиционното национално онлайн допитване за конкурса „Кмет на годината“, в което гражданите на България ще определят с вота си победителите в престижната надпревара.

Тази година хората ще оценяват работата на кметовете и екипите им в няколко категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г. Конкурсът „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г. ще бъде под мотото „Моят град е №1 в…”.

Традиционно в конкурса за всяка категория ще се гласува за малка община (с под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Категории „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г.:

-Кмет на годината

-Кмет на гражданите

-Градска среда

-Транспорт

-Туризъм, култура, фестивали и традиции

-Образование, спорт и младежки политики

-Инвестиции и работни места

-Социална община

-Smart City

Припомняме, че панагюрският кмет Никола Белишки получи най-голямото възможно признание за един български градоначалник, като той бе определен за “Кмет на годината 2011-2015”. Това стана след като той получи 26 538 гласа в  конкурса „Кмет на годината“ през 2015 година, когато градоначалници получиха признание за работата си през изминалия мандат.

Конкурсът „Кмет на годината“ се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Всяка година стотици хиляди българи гласуват и дават оценката си за работата на кметовете и екипите им. Затова и призовете „Кмет на годината” се превърнаха във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn