Избират управител на „Пазари и паркинги“, удължиха с няколко месеца договора за управление на „Оборище“ ЕООД

Провеждане на публичен подбор за избор на управител на общинското търговско дружество „Пазари и паркинги“ ЕООД и удължаване срока на договора за управление на медийното общинско търговско дружество „Оборище“ ЕООД до 31.03.2017 година.  Това реши Общински съвет-Панагюрище на днешното заседание. Договорите за възлагане управлението и на двете дружества изтича на 14 декември т.г. Настоящи техни управители са Соня Калпакова на „Пазари и паркинги“ и Галина Бодурова на „Оборище“ ЕООД.
Общински съвет-Панагюрище и кметът на общината уважиха предложението на управителя на „Оборище“ ЕООД  за удължаване срока на договора с цел нормалното приключване на годината и финализирането на приоритетни дейности преди встъпване в длъжност на нов управител. Подбор за управител ще бъде обявен в първите дни на януари 2017 година.
Припомняме, че под шапката на медийното дружество „Оборище“ са издаването на общинския вестник „Оборище“, сайтът Oborishte.bg, който стартира през 2015 година, и разпространението на местната кабелна телевизионна програма на студио „Оборище прим“.
Точката, касаеща обявяването на публичен подбор за избор на управител на „Пазари и паркинги“ ЕООД- Панагюрище провокира повече изказвания в зала. Не толкова заради провеждането на самия подбор, а за това каква е визията за управление и съществуване на дружеството. Дискусията бе започната от Станимир Велчев, отношение по темата взеха още съветниците Христо Шиндаров, Томи Наплатанов и кметът на общината Никола Белишки, който отбеляза и това, че дружеството не покрива целия си потенциал, защото не развива дейност в частта „Паркинги“. Градоначалникът Белишки заяви още, че Община Панагюрище подготвя проект за реорганизация на търговските площи на общинския пазар, който през декември ще бъде внесен за разглеждане в местния парламент. Планира се и реорганизация на движението и паркирането в централната част на Панагюрище, отбеляза кметът Белишки. Бъдещето на „Пазари и паркинги“ тепърва ще бъде разисквано от Общински съвет, но първо ще бъдат оценени бизнес плановете на евентуалните бъдещи кандидати за управители на това дружество.

Очаквайте още по темата и за останалите решения на Общински съвет-Панагюрище от днешното им заседание.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn