Изборният ден започна нормално в Панагюрище и областта

На територията на област Пазарджик изборният ден започна нормално. Всички изборни секции снощи бяха поети под полицейска охрана и тази сутрин са предадени на РИК и секционните избирателни комисии в региона, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР.
Над 600 служители от структурните звена на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност. По време на изборите полицейските служители са разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени, и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.
Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. За времето от първи ноември до момента служителите на звеното са издали общо 78 удостоверения за гласуване.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn