Избраха консорциумът, който ще изгради преносния газопровод до Панагюрище и Пирдоп

 „Газстрой Панагюрище/Пирдоп“ включва българския клон на канадската Canpipe Industries International (50%), македонската „Чакар-Партнерс“ (45%) и българската „Оскар-Ел“ и предлага да завърши проекта за 280 дни

Консорциум с предимно чуждестранно участие  е избран от „Булгаргазтранс“ за изпълнител на проекта за изграждане и въвеждане в експлоатация на преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп. Решението на „Булгаргазтранс“ за класиране на офертите е от 10 юли, като участниците имат право да го обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията в срок от 10 дни.

ДЗЗД „Газстрой Панагюрище/Пирдоп“ е определен за победител в процедурата, която „Булгартрансгаз“ обяви в началото на март. Консорциумът предлага да завърши проекта за 280 дни, а офертата му е 23.6 млн. лв. без ДДС. До финала на процедурата са допуснати още двама кандидата, а три от предложенията са отхвърлени заради документални непълноти.

Прогнозната стойност на проекта, който е с дължина 62.6 км и минава през пет общини, беше 24.728 млн. лв. без ДДС. В сумата не влизат самите тръби, които се предвижда да бъдат осигурени от „Булгартрансгаз“. Максималният срок, за който трябва да се направи газопроводът, беше определен на 400 дни. Като критерий за оценка на предложенията беше определена икономически най-изгодната оферта, при която цената има тежест от 55 точки, а останалите 45 са за качество (организация и срок на изпълнение).

Като най-добра е оценена офертата на ДЗЗД „Газстрой Панагюрище/Пирдоп“, която е получила 97.32 точки. Консорциумът предлага да изгради газопровода за 280 календарни дни от подписването на договора до издаването на акт 15.

На второ място е класирана софийската „Главболгарстрой“, която беше единствената компания, участвала самостоятелно в процедурата. Тя е предложила да изпълни проекта за 299 дни при цена от 24 231 480,83 лв. без ДДС, с което офертата й е оценена с 95.13 точки.

Трети до финала с 89.15 точки достигна и ДЗЗД „Нова газ“ – Козлодуй, в което с по 50% са представени „Атоменергоремонт“ на Христо Ковачки и македонската „Рапид билд“. Консорциумът е предложил най-кратък срок на изпълнение – 230 дни, но офертата му е получила по-малко точки по другите качествени показатели. Предложената цена е 23 983 686,66 лв. без ДДС.

Заради пропуски в документите от процедурата са отстранени останалите трима кандидати. „Монтажи-Про 2020“ ДЗЗД, което включва „Монтажи Ко“, „Про арм“ и македонската „Ел Те инженеринг“, не е доказало, че македонският партньор е регистриран в професионален регистър. Непълен график на дейностите пък е причината за отстраняването на „ЕГВ Придпоп“ ДЗЗД с водещ участник Eurotecnoimpianti – Италия, и на обединението „Евротрансгаз С.М.“, в което с най-голям дял е „Монолит София“.

 

Oborishte.bg

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn