Избраха представителите на Община Панагюрище в няколко сдружения

Градоначалникът Никола Белишки и председателят на местния парламент Христо Калоянов ще бъдат представителите на Община Панагюрище за участие в Националното сдружение на общините в Република България, Сдружението на възрожденските градове в Република България и Асоциацията на общините от южен централен район „Хебър“. На заседанията на Областния съвет за развитие на Област Пазарджик Общински съвет – Панагюрище ще бъде представен от неговия председател Христо Калоянов.
По настояване на общинския съветник Станимир Велчев на сесията във вторник, 8 декември, дейността и целите на Сдружението на възрожденските градове и общности „Възраждане за 21 век” припомни кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който е настоящият председател на сдружението, а именно обединяване на усилията на възрожденските градове като носители на историческите традиции на една Велика българска епоха за ново възраждане на основната на съхранените природни дадености, историческите традиции и мобилизацията на духовният потенциал. Сдружението на възрожденските градове и общности бе учредено в Панагюрище през есента на 1998 година. Тогава бе учредена и наградата „Оборище“, която се присъжда за принос в съхраняването на българската идентичност и се връчва на 2 май в местността Оборище пред паметника на Първото Велико народно събрание.
Един от проблемите, стоящ пред сдружението е неплащането на членски внос от много от членовете, сподели градоначалникът . Предстои общо събрание, след като всички общини изберат своите представители. В края на месец декември ще се проведе работна среща съвместно с Общобългарски комитет „Васил Левски” , на която ще бъде обсъдено честването на 140 годишнината от Априлското въстание.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn