Извеcтният фотограф, жypналиcт и писател Огнян Панов гостува днес в Панагюрище

Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организират представянето на книгата с разкази на извеcтния фотограф, жypналиcт и писател Огнян Панов „Горчива Мъгла“. Събитието ще се състои днес, 5 октомври, в панагюрската библиотека, от 17:30 ч.
Огнян Панов е роден през 1952 г. в София. Завършил е Национална гимназия по фотография в София и журналистика в СУ ”Св. Климент Охридски“. Той е един от основателите на списанието за мъже „Клуб М”. Има четири изложби с портрети на известни личности и фотоизложби, посветени на битието на етносите в България. Пред обектива му са позирали такива известни певци и артисти като Лили Иванова, Камелия Тодорова, Коцето от „Медикус“, Васил Петров, както и Стефан Данаилов, Катя Паскалева и др. Дебютът му на литературното поприще е публикация на негов разказ в най-голямото литературно списание у нас „Съвременник” през 2016 г. Баща е на четири деца.

Книгата с разкази “Горчива мъгла” е неговият дебют в прозата. Изданието съдържа 22 разказа и е илюстровано от проф. Анри Кулев. Един прекрасно написан сборник с разкази, който ще ви разчувства и ще ви покаже един друг свят. „Да пишеш, това означава да топиш пеpото в кpъвта на cъpцето cи” , споделя Oгнян Панов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn