Изключителен успех за самбистите на СК “Бойни спортове”

За трета поредна година след откриването си панагюрската спортна зала „Арена Асарел” бе домакин на най-силното състезание по самбо в България- Държавния лично-отборен шампионат по бойно самбо- за мъже и жени, което се проведе на 6 и 7 април.

За пореден път състезателите на СК”Бойни спортове” Панагюрище защитиха достойно името на панагюрското самбо, демонстрирайки отлична подготовка и хъс за победа.

Златното момиче на българското самбо Мария Оряшкова завоюва безапелационно титлата в категория до 80 кг. Тя спечели златото като победи на финала друга състезателка на Панагюрище- Марчела Коленцова.

За голямо удовлетворение на публиката имаше и друг панагюрски финал при мъжете. В категория до 82 кг. Иван Хърков победи Никола Петкански. За осма поредна година Хърков зае първото място. „За първи път съм доволен, въпреки, че съм втори”, написа в социалните мрежи спечелилият среброто Никола Петкански, който се бори контузен, с извадено рамо, наложи се и лекарска намеса на финала.

 За първи път в своята спортна кариера, но в по-голяма категория – до 60 кг., златен медал спечели и Йоана Пишмишова.

Теодор Каловски спечели сребърен медал, състезавайки се в по-горна категория, до 57 кг., отстъпвайки на финала от вицеевропейския шампион Борислав Борисов.

Със сребро се окичиха още Василий Найденов в категория до 62 кг. и Димитър Петкански в категория до 100 кг.

Вицешампионска титла завоюва и Стойко Гашуров в категория до 68 кг. Съдийска намеса му попречи да стане първи и за трета поредна година Гашуров остана втори.

Бронзов медал завоюва треньорката Милена Хъркова, която отстъпи от сребърната медалистка от Европейското първенство Благовеста Димитрова.

Достойно се представиха Нешко Нешев, класирал се на 5-то място в категория до 74 кг., Христо Гюлев, Теодор Куртев и Иван Делчев.

Панагюрското самбо беше представено от отбор от 20 човека.

Главен съдия на турнира беше Иван Нетов. Той изказа специална благодарност на треньорите Александър Фръгов и Милена Хъркова за подкрепата и съдействието при организацията на мащабното спортно мероприятие.

На 8-ми април Мария Оряшкова отпътува за Европейското първенство по спортна борба в Румъния, където ще се бори за квота за Олимпиадата в Токио, Япония.

На 10 април пък Иван Нетов заминава за Кипър, където ще бъде главен съдия на Европейско първенство по самбо за юноши.

Тази събота и неделя /13 и 14 април/, зала „Арена Асарел” ще бъде домакин на Държавен отборен шампионат по джудо.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn