„Изкуство с панагюрски дъх“

„Изкуство с панагюрски дъх“ е поредният нов проект на Община Панагюрище, включен в културния календар за месец ноември. Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се докоснат до творчеството на местни творци, музиканти, художници, фотографи. Новият проект „Изкуство с панагюрски дъх“ ще стартира на 11 ноември с откриване на изложба „Средногорска палитра“ в изложбената зала на Театър Дом-паметник от 18:00 часа. В изложбата ще бъдат представени картините на местните творци и художници, участвали в Общинския пленер „Средногорска палитра“ през месец септември –  д-р Николай Радулов, Петя Узунова, Нистор Хаинов, Пепа Машева, Марин Кушлов и Лушка Кочева и талантливите ученици Лъчезар Бобеков, Димитър Панчев, Анастасия Лулчева, София Николаева, Евгения Любенова, Христина Зайкова и Цветелина Стрелешка.
На 14 ноември от 18:00 часа в камерната зала на Театър Дом-паметник ще бъдат представени книгите, финансирани от Община Панагюрище по проект за стимулиране на местни творци „Панагюрище – духовност и творчество в едно“.
На 16 ноември от 17:30 часа в Исторически музей ще бъде открита фотоизложба „Празнично Панагюрище – през окото на обектива“ – уловени мигове и интересни моменти от празничните събития в община Панагюрище на местни фотографи – Мариана Стефанова, д-р Николай Радулов, Нина Дееничина, Диана Дееничина, Костадин Костадинов, Стоян Георгиев, Спаска Костуркова.
На 17 ноември от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, за любителите на театралното изкуство, Драматичен театър „Стефан Киров“-Сливен ще представи романтичната комедия „Особености на руската любов“.
Изкуство с панагюрски дъх“ ще завърши на 18 ноември с концерт „Толерантността-другото име на свободата“ на панагюрските рок групи „Модика“, „Faceoff” и „Елианс“ и със специалното участие на Пламен и Иво от реалити формата X Factor. Концертът е посветен и на Международния ден на толерантността.
В новия проект на Община Панагюрище „Изкуство с панагюрски дъх“ са включени и дни на оперното изкуство, посветени на оперното величие Елена Николай. Прочети още »

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn