Излезе от печат книга девета от сборника „Панагюрски летописи“

С излизането от печат на книга девета „Панагюрски летописи“, Историческият музей-Панагюрище приключва успешно 2021 г. Тя ще бъде представена през новата 2022 г. Издаването й се е превърнало в традиция за институцията. „Панагюрски летописи“, книга девета включва 11 статии. Три от публикациите са на гост автори, приятели на Исторически музей. Темите, поместени в съдържанието са различни, като по – голяма част са свързани с Априлското въстание и бележити личности, участвали в него. Изданието на книгата може да бъде намерено и закупено от сувенирния магазин в музея.

„Въпреки трудната за всички 2021 г., нека запазим доброта, сили и желание, за да продължим да творим и да радваме аудиторията с подобни издания“, пожелават от културната институция.

Припомняме, че на 3-ти май 2018г., в информационната зала на Исторически музей – Панагюрище беше представена книга 8 на сборника „Панагюрски летописи”. Културното събитие се радваше на голям интерес и се превърна в своеобразен празник, защото на тази дата преди 75 години, на 3 май 1943 година в Панагюрище отваря врати първият читалищен музей „20 април”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn