Излезе първата детска книжка за Левски

Първата детска книжка за Левски вече е на пазара. Авторите на „Разкажи ми за Левски“ Ивайло Кючуков и Райчин  Генов избраха да пуснат по книжарниците уникалното луксозно томче навръх 140-та годишнина от Априлското въстание. Тя е специално адаптирана и илюстрирана за деца.

„Целта на „Разкажи ми за Левски“ не е толкова да научи децата на точната година, в която Левски е обесен или кой го е предал, а на това защо Апостола се е превърнал в най-големия ни герой. Какви качества притежава, какъв човек е бил, как е обичал книгите, колко смел е бил и как е жертвал себе си за другите. Целта на книгата е да даде пример на децата точно във възрастта, когато имат най-голяма нужда“, разказаха Ивайло и Райчин. И уточниха, че техният труд излиза в специален момент и за двамата- когато очакват първородните си синове.

Илюстраторката Здравка Брайкова-Николова присъства на откриването, за да подкрепи двамата автори. „Тези двама млади хора запалиха искра в мен с ентусиазма и любовта си към Левски, която аз напълно споделям. Докато работихме, виждах колко много искат да направят нещо наистина добро и да го оставят като следа за следващите поколения, това мотивира и мен да прерисувам няколко пъти картините, за да се получи книжката, която държите сега в ръце“, обясни тя.

Луксозното издание с твърди корици „Разкажи ми за Левски“ може да бъде намерено в книжарниците в цялата страна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn