Изложба „За Стефан…“ (фотографии и картини) беше подредена на площад „Райна Княгиня“

Изложба от картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, носещ името на Стефан Чуклев, организиран от „Ротари клуб“-Панагюрище беше подредена днес, 28-ми ноември, на площад „Райна Княгиня“.

Тази година участниците в изложбата са от Панагюрище и Пазарджик, сред тях много ученици от СУ“Нешо Бончев“ и СУ“Георги Брегов“ от областния град, от Националната художествена академия, НАТФИЗ, професионалисти-художници. Нарочно не споменавам имена, защото важно е участието и само едно име, това на Стефан Чуклев“, подчерта художникът-ротарианец Нистор Хаинов и изказа адмирации към всички художници и фотографи за вложения труд.

Вицепрезидентът на „Ротари клуб“-Панагюрище Динчо Маринов връчи грамоти на всички участници в пленера.

Искрени благодарности към организаторите на събитието изказа майката на Стефан Чуклев. „Един прекрасен млад човек, който си отиде приживе, но успя да остави една огромна следа след себе си, докосвайки сърцата на толкоз много хора, семейство, роднини, приятели, колеги, фотографи и още знайни и незнайни за нас хора. Един човек, който беше приел за своя кауза да работи за хората, и както обичаше често да казва :“Обичам да работя за хората, обичам да работя за сплотяване за нашето общество“ . Затова призовавам, това, което остави след себе си, неговия пример, да бъде последван от всички вас, присъстващи тук млади хора, наши съграждани, така че да бъде продължено неговото дело от нашите организации на ниво Интеракт, Ротаракт и всички обществени организации“, сподели г-жа Чуклева. С минута мълчание и сведени глави присъстващите почетоха паметта на Стефан Чуклев.

В продължение на няколко часа в слънчевата ноемврийска събота панагюрци и гости на града имаха възможност да разгледат красивата експозиция на открито .

Изложбата беше базарна. По решение на панагюрските ротарианци всяка творба бе с цена 50 лв., а със събраните средства и тази година бъдат поощрени с награда- премия „Стефан Чуклев” млади панагюрски дарования за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Творбите от пленера ще бъдат изложени отново, след 21-ви декември, в Исторически музей-Панагюрище, когато културната институция се очаква да възобнови своята дейност след затварянето поради въведените противоепидемични мерки, съобщиха от местния „Ротари клуб“.

Изложба „За Стефан…“ (фотографии и картини) е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn