Изложба, литературна вечер и две театрални постановки днес в Панагюрище

Днес, 13 февруари, в голямата зала на Театър Дом-паметник, Държавен куклен театър Сливен гостува със спектакъла за деца „Красавицата и Звяра” по френската народна приказка. Автор – Сабине Занц, превод на български, постановка, сценография, кукли, костюми и оригинална музика – Александър Бетов, глас- Цветелина Янева. Любимата на поколения приказка разказва актьорът Георги Янев.

Това е историята за красивата девойка Белла,която, за да спаси стария си баща, попада под властта на един Звяр. Въпреки ужасния си външен вид, Звярът успява да спечели сърцето на невинното момиче и по този начин да се избави от тежко проклятие. Способността на девойката да обича истински преобразява нещастието в щастие и коравосърдечието в истинска любов. Дали  е само една приказка? Един копнеж? Една надежда за промяна в свят, изпълващ се с все повече егоизъм и нетърпимост? Отговор на всички тези въпроси  търсят и авторите на изпълнената ни с въображение куклена постановка. Началото на представлението е в 14.00 часа.

 В 17:30 часа днес, в Исторически музей – Панагюрище „(НЕ)СТАНДАРТНО – В ЛЮБОВ!“

Откриване на изложба художествена фотография и вечер с лириката на Мирослава Коларова. Организатори: Арт клуб „Асарел“ и Исторически музей – Панагюрище

 

Известните актьори Асен Блатечки и Атанас Атанасов гостуват днес на сцената на Театър Дом-паметник в Панагюрище с едно от новите представления на Драматичен театър Пловдив – „Кредитът“. Със специалното участие на Калин Врачански и Василена Атанасова. Представлението е  от 19:00ч.

„Кредитът“ е история не толкова за парите, дадени на доверие, а за доверието, дадено на доверие, за способността да убеждаваме другите в какви ли не неща. Възможно ли е да убедим когото си поискаме в каквото си поискаме, само ако наденем подходяща физиономия? Според Жорди Галсеран – отговорът е „Да“.

Пиесата е по текстовете на Жорди Галсеран, който е много добре познат у нас драматург, сценарист и преводач. Режисьор на „Кредитът” е Бина Харалампиева. Сценографията е поверена на Петя Стойкова, а музиката е дело на Мартин Каров.

Билетите за постановката са с цени 10, 12 и 15 лева, и се продават в Театър Дом-паметник.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn